Meteen naar de inhoud
shopping ads steenwijk logo

Google Mijn Bedrijf

Mijn bedrijf op Google?

Google Mijn Bedrfijf (Google My Business) is de belangrijkste lokale SEO ranking factor voor lokale zoekopdrachten in Google. Bij een lokale SEO zoekopdracht wordt er een ´locatie gebonden´ zoekwoord zoals bijvoorbeeld een plaats, stad, dorp, provincie of regio achter het relevante zoekwoord gezet.

Wat is Google Mijn Bedrijf ?

Google Mijn bedrijf is een gratis tool van Google om je lokale vindbaarheid te vergroten. Jouw bedrijf wordt getoonfd op momenten waarop klanten op Google Search of Google Maps naar uw bedrijf zoeken. SEO betekent dus je websites zo optimaliseren, dat ze hoger worden getoond in zoekmachines zoals Google of Bing. Door SEO goed toe te passen op je website, zorg je ervoor dat je goed zichtbaar bent in Google. Uw bedrijfsprofiel staat op ‘Google Zoeken’ en ‘Google Maps’. Hierdoor kunt u reageren op Google reviews, foto’s van uw bedrijf, producten en medewerkers. Daarnaast kunt u ook speciale aanbiedingen posten en bedrijfsgegevens van uw organisatie of bedrijf toevoegen en bewerken.

Vergroot je klantbetrokkenheid

Met Google Mijn Bedrijf kunt u namelijk worden opgenomen in lokale resultaten, die op verschillende manieren in ‘Google Maps’ & ‘Google zoeken’, worden weergegeven. Deze resultaten zijn afgestemd op specifieke geografische gebieden zodat bijvoorbeeld gebruikers bedrijven in de buurt kunnen vinden..:

  • Relevantie
  • Afstand
  • Prominentie

Relevantie is of het bedrijf of organisatie overeenkomt met de zoekopdracht. Dit wordt meestal aangegeven door het gebruik van overeenkomende zoekwoorden en de keuze van de bedrijfscategorie voor de vermelding.

Afstand is hoe dicht het bedrijf bij degene is, die een zoekopdracht intikt in Google. Nabijheid is relatief aan de dichtheid van de bedrijven. Als u op zoek bent naar een café, dan is alles binnen een blok dichtbij. Maar als je een antiekwinkel nodig hebt, dan is de hele stad een spel, aangezien antiekwinkels niet zo dichtbevolkt zijn als cafés.

Google Mijn Bedrijf aanmaken is gratis

Een Google mijn bedrijf account aanmaken is eenvoudig. Ga naar Mijn bedrijf op Google en vul jouw bedrijfsgegevens in.  

Google Mijn Bedrijf beheren

Heeft u een vraag over Google Mijn Bedrijf? Neem dan contact met ons op. We geven graag advies en helpen u met het optimaliseren van uw

  • Bedrijfsinformatie
  • Branche servicegebieden, openingstijden etc
  • Producten
  • Posts
  • Kenmerken en voorzieningen
webshop koppelen
Google mijn bedrijf
succes met je webshop

Duidelijk resultaat

Meer bezoekers op je website

Hoger conversiepercentage

Lagere advertentiekosten

Grotere klantloyaliteit

Meer omzet

Analytics

Google Analytics

Online adverteren is niet alleen Google of Facebook maar ook Youtube, Beslist.nl of LinkedIn. Wij helpen met het samenstellen van de juiste exposure-mix.

Adverteren

Online Adverteren

Affiliates zijn partners die graag jouw producten willen aanprijzen op hun website. Maar ook platformen als Bol.com, Marktplaats of Amazon.

Social Media

Gebruik Social Media

Maak je ook gebruik van Mailchimp of facebook? Volg dan je klanten over de verschillende kanalen en gebruik die synergie om je potentiële klanten gericht te benaderen.