Meteen naar de inhoud
shopping ads steenwijk logo

Server side tracking

Wat is server side tracking?

In analytics, server-side en client-side tracking zijn de methoden die worden gebruikt om gegevens die zijn verzameld vanuit een browser naar een analytics-platform te verzenden.

Bij client-side tracking worden de verzamelde gegevens rechtstreeks naar de analytics-instantie gestuurd. Het is de meest populaire techniek voor het verzamelen van analytische gegevens. De methode is ook goed gedocumenteerd en vereist geen geavanceerde technische vaardigheden. Maar het heeft beperkingen. Client-side trackers zijn gemakkelijk te detecteren en uit te schakelen voor populaire ad-blockers. Daarom kiezen sommige bedrijven voor andere methoden die niet door ad-blockers worden beïnvloed, zoals server-side tracking.

Hoe werkt server-side tracking?

Bij de server-side methode worden de verzamelde gegevens naar een server gestuurd die uw website of app host, en vervolgens doorgegeven aan uw analytics-instantie.

Server-side trackers, ook wel first-party collectors genoemd, zijn niet detecteerbaar in browsers. Daarom worden ze niet geblokkeerd door ad-blockers. Ze helpen ook om de levensduur van cookies niet te beperken of CNAME Cloaking te detecteren door trackingpreventiemechanismen, zoals Safari’s Intelligent Tracking Prevention (ITP) of Firefox’s Enhanced Tracking Prevention (ETP).

Dat gezegd hebbende, moeten bedrijven die server-side tracking gebruiken om persoonlijke gegevens te verzamelen, zorgvuldig de trackingmethoden documenteren die ze gebruiken in hun privacybeleid. Ze moeten ook wettelijke toestemming van bezoekers verkrijgen voor het verzamelen van persoonlijke gegevens, net zoals ze zouden doen als ze client-side trackers zouden gebruiken.

photo: pixabay

Laat een Google Review achter