Meteen naar de inhoud

Gevoelige gebeurtenissen

Google logo

In februari 2024 update Google het Beleid tegen ongepaste content om de definitie van Gevoelige gebeurtenissen te verduidelijken. Advertenties die gevoelige gebeurtenissen bevatten zullen worden beperkt of geblokkeerd.

Wat zijn “gevoelige gebeurtenissen”?

Een gevoelige gebeurtenis is een onverwachte gebeurtenis of ontwikkeling die leiden tot aanzienlijke risico’s voor het vermogen van Google om hoogwaardige, relevante en waarheidsgetrouwe informatie te bieden, en om content te beperken waarin op een ongevoelige of uitbuitende manier wordt omgegaan met die gevoelige gebeurtenis in prominente functies en functies voor het genereren van inkomsten. Tijdens een gevoelige gebeurtenis kunnen we een reeks acties ondernemen om deze risico’s aan te pakken.
Gevoelige gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld gebeurtenissen met aanzienlijke sociale, culturele of politieke gevolgen, zoals noodsituaties, natuurrampen, bedreigingen van de volksgezondheid, terrorisme en gerelateerde activiteiten, conflicten of massaal geweld.
Voorbeelden van wat we verbieden (niet-volledig):

  • Producten of services die de gevoelige gebeurtenis ontkennen, goedkeuren of uitbuiten, met inbegrip van prijzen opdrijven of kunstmatig verhogen waardoor de toegang tot essentiĆ«le benodigdheden onmogelijk wordt gemaakt of wordt beperkt; verkopen van producten of services die mogelijk niet voldoen aan de vraag tijdens een gevoelige gebeurtenis
  • Zoekwoorden gebruiken die zijn gerelateerd aan een gevoelige gebeurtenis om extra verkeer te genereren
  • Claims dat slachtoffers van een gevoelige gebeurtenis verantwoordelijk zijn voor deze tragedie of die soortgelijke beschuldigingen aan het adres van slachtoffers bevatten; claims dat slachtoffers van een gevoelige gebeurtenis geen oplossing of hulp verdienen; claims dat slachtoffers uit bepaalde landen verantwoordelijk zijn voor een wereldwijde volksgezondheidscrisis of deze verdienen

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *