Meteen naar de inhoud

Cookiestatement volgens de GDPR. Hoe die ik dat goed?

cookie statement

Toestemming voor Cookies. Al sinds de invoering van de AVG vinden we het allemaal maar lastig en overbodig. Toch komt daar per 1 januari 2024 verandering in. In 2024 zullen we veelal overgaan van third-party naar first-party data. Zelf je gebruikersdata verzamelen en gebruiken voor je rapporten en conversiemetingen.

Data verzameling in 2024 zal voornamelijk gaan bestaan uit:

  • 1st party data verzameling
  • Toestemming vragen
  • Privacy waarborgen

Als je zelf je data verzamelt ben je ook zelf verantwoordelijk voor de opslag en het bijhouden van de toestemmingen hiervoor en de wat daar mee gebeurt. Het is belangrijk dat je dit goed en zorgvuldig doet.

We willen de overgang naar first-party strategie├źn vergemakkelijken en websitebeheerders de vrijheid bieden om meer data te koppelen en daarop te handelen, waarbij de privacy voortdurend gewaarborgd is.

Wij helpen je graag met het samenstellen van je cookiestatement, het benoemen van betrokken partijen, welke data verzameld wordt en hoe bezoekers een verwijderingsverzoek kunnen indienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *