shopping ads steenwijk logo

Social Media Marketing

Social media is een verzamelnaam voor alle onlineplatformen die interactie tussen de gebruikers mogelijk maakt. Gebruikers op social media kunnen via verschillende kanalen met elkaar communiceren, foto’s en/of video’s publiceren, informatie met elkaar delen, een discussie aangaan et cetera en wordt vaak ingezet als marketingmiddel.

Wat zijn social media ?

De grootste spelers op het gebied van social media zijn: Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, Instagram en Snapchat. Ieder platform is uniek, maar heeft zo ook zijn eigen voor- en nadelen. Wordt social media zakelijk ingezet, dan moet er worden gekeken welk platform het beste bij de organisatie past en welke kanalen het meest interessant zijn. Daarnaast kan er ook voor gekozen worden om content aan te passen aan het soort kanaal dat gebruik wordt. Zo kan Facebook bijvoorbeeld meer gebruikt worden voor informatieve content en kan Instagram daarentegen meer speelser worden ingezet.

Social media wordt niet alleen maar gebruikt voor entertainment, sociale interactie of het verkrijgen van informatie, maar wordt vaak ook gebruikt om een persoonlijke identiteit te ontwikkelen of om invloed of macht uit te oefenen op anderen.

Communicatiemiddel

Social Media dragen ook bij aan de communicatie naar de buitenwereld. Jouw doelgroep volgt je niet voor niets. Ze hebben interesse in je merk, producten/diensten. Het is daarom belangrijk om precies datgene te delen waar de doelgroep op zit te wachten. Daarnaast kan de doelgroep op social mediakanalen tegenwoordig ook contact opnemen als zij een vraag of klacht hebben. En natuurlijk ziin social media de plek om het allerlaatste nieuws te delen.