Meteen naar de inhoud

Wat zijn de Beste afmetingen voor Google Display Ads in 2023?

Het weergeven van display-advertenties is niet altijd even voorspelbaar, vooral als het gaat om verschillende formaten display-advertenties van Google die in uw display-campagne moeten worden weergegeven.

Google Display-advertenties bereiken meer dan 90% van de internetgebruikers Dat zijn heel veel kansen. Wanneer je deze goed bij Google aanlevert heb je een streepje voor en word je ook getoond op plaatsen waar anderen niet getoond kunnen worden. Dat kan flink schelen in je advertentiekosten.

Hoe kies je de juiste afbeeldingen voor je Google Display campagnes?

Websites waar Google Display advertenties worden getoond hebben een beperkte beschikbaarheid en grootte van hun advertentieruimtes. Ze bepalen zelf waar advertenties kunnen worden weergegeven en kennen vaak de populaire advertentieruimtes en de ruimtes die het meeste aanspreken. Voor de adverteerder geldt dan: Hoe beter hij zijn advertenties aanlevert, hoe sneller hij op een betaalbare plaats getoond wordt.

Het formaat van de banneradvertentie is een belangrijke factor die bepaalt wat de gebruikers op internet te zien en, waar ze het zien en hoe ze ermee omgaan. Uiteindelijk bepaalt het de waarschijnlijkheid dat jouw advertentie wordt gezien. De grootte (of verhouding) van jouw advertentie maximaliseert of beperkt het bereik ervan – wat bepaalt hoeveel vertoningen, klikken en conversies jouw advertentie ontvangt.

De best presterende en meest voorkomende Google Display-advertentieformaten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Medium rectangle: 300×250
Hoewel de middelgrote rechthoek erg lijkt op de grote rechthoek hieronder (336×280), biedt hij de ruimte om meer inhoud in uw bannerontwerp te passen.
Deze populaire advertentie-indeling wordt beschouwd als een van de meest effectieve (en misschien wel de duurste) om uit te laten tonen.

Large rectangle: 336×280
Dit advertentieformaat geeft adverteerders meer advertentievoorraad, waardoor het ideaal is voor display-advertenties. Het presteert goed in tekstinhoud of aan het einde van artikelen.
Leaderboard: 780×90
Vaak is het Leaderboard de eerste banneradvertentie die bovenaan de pagina boven de inhoud wordt geladen. En in die positie ‘boven de vouw’ vergroot het de kans dat het wordt gezien en aangeklikt
Half page: 300×600
Deze grote Skyscraper staat niet voor niets bekend als een advertentie van een halve pagina. Hij neemt enorm veel ruimte in beslag op de pagina, waardoor hij erg prominent aanwezig is. Google beweert dat de halve paginabanner een van de snelst groeiende advertentieformaten is in vertoningen en advertentieruimten.
Large mobile: 320×100
Deze banner is een alternatief voor de standaard mobiele banner 320×50. Het is een goede afmeting voor mobiel en geft meer hoogte geeft dan de standaardmaat.
Small square 200×200
Dit advertentieforma aten behoeft geen verdere uitleg. Deze verschijnen in vierkante advertentieruimten.
Square: 250×250
Hoezo vierkant? 200×200 is toch ook vierkant? Ja dat is zo. Maar deze moet er ook bij. Deze verschijnen ook in vierkante advertentieruimten maar op andere plaatsen.
Triple widescreen: 250×360
Dit advertentieformaat behoeft geen verdere uitleg. Deze verschijnen in rechthoekige staande advertentieruimten.
Vertical rectangle: 240 400
Dit advertentieformaat behoeft geen verdere uitleg. Deze verschijn in rechthoekige staande advertentieruimten.
Medium rectangle: 300×250
Dit advertentieformaat behoeft geen verdere uitleg. Deze wordt getoond in geschikte rechthoekige advertentieruimten.
Netboard: 580×400
Dit advertentieformaat behoeft geen verdere uitleg. Deze wordt getoond in geschikte rechthoekige advertentieruimten.
Large rectangle: 336×280
Dit advertentieformaat behoeft geen verdere uitleg. Deze wordt getoond in geschikte rechthoekige advertentieruimten.

Google Display Advertenties accepteren afbeeldingsbestanden in 3 indelingen: JPG, PNG en GIF. Voor de bestandsgrootte mag geen enkele displaybanner groter zijn dan 150 KB, ongeacht de afmeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *